شام متفاوت: ایده هایی جذاب از دل نی نی سایت
آیا از شام های تکراری خسته شده اید؟ به دنبال تنوع و ایده های جدید برای وعده شام هستید؟ نی نی سایت، منبعی غنی از تجربیات خانم های خانه دار، پیشنهادات فوق العاده ای برای یک شام متفاوت و خوشمزه دارد. در این پست، 25 ایده برگزیده از بحث های نی نی سایت را برای شما گردآوری کرده ایم:

این ایده ها، هم شامل غذاهای ساده و سریع و هم غذاهایی با کمی پیچیدگی بیشتر هستند. سعی کرده ایم تنوع سلیقه ها و مواد اولیه در دسترس را در نظر بگیریم:
- ✅
عدسی با سیب زمینی سرخ کرده نگینی:
یک غذای ساده و مقوی که با اضافه کردن سیب زمینی سرخ کرده، طعم و ظاهر جذاب تری پیدا می کند. - ✅
کتلت مرغ با پوره سیب زمینی:
کتلت مرغ یک گزینه سالم تر نسبت به گوشت است و پوره سیب زمینی، مکمل خوبی برای آن خواهد بود. - ✅
املت پیتزایی:
با اضافه کردن قارچ، فلفل دلمه ای و پنیر پیتزا به املت، یک شام سریع و خوشمزه داشته باشید. - ✅
خوراک لوبیا با نان سنگک:
یک شام سنتی و سیر کننده. - ✅
سالاد الویه قالبی:
با بهرهگیری از قالب های مختلف، سالاد الویه را به شکلی زیبا و متفاوت سرو کنید. - ✅
ماکارونی با سویا:
برای تنوع در ماکارونی، به جای گوشت چرخ کرده از سویا استفاده کنید. - ✅
آش رشته:
یک شام کامل و مغذی مخصوصا در فصل های سرد سال. - ✅
کشک بادمجان:
یک غذای سنتی خوشمزه که میتوانید به عنوان پیش غذا یا شام سرو کنید. - ✅
میرزا قاسمی:
یک غذای گیاهی با طعم دودی بادمجان. - ✅
کوکو سبزی با نان و ماست:
یک شام سبک و سالم. - ✅
دلمه برگ مو:
یک غذای زمان بر اما بسیار خوشمزه. - ✅
کوفته تبریزی:
یک غذای مجلسی و پرطرفدار. - ✅
پیتزا خانگی:
با تهیه خمیر پیتزا در خانه، یک پیتزای خوشمزه و سالم داشته باشید. - ✅
لازانیا:
یک غذای ایتالیایی خوشمزه و پرطرفدار. - ✅
سمبوسه:
یک غذای جنوبی تند و خوشمزه. - ✅
فلافل:
یک غذای گیاهی و ارزان. - ✅
سوسیس بندری:
یک شام سریع و تند. - ✅
نیمرو با گوجه فرنگی:
یک شام ساده و سریع. - ✅
خوراک مرغ و سبزیجات:
یک شام سالم و کم کالری. - ✅
سوپ جو:
یک شام سبک و مغذی. - ✅
پیراشکی گوشت:
یک شام خوشمزه و متفاوت. - ✅
کتلت با سیب زمینی سرخ کرده:
یک شام کلاسیک و پرطرفدار. - ✅
املت قارچ:
یک شام سریع و خوشمزه. - ✅
پنکیک سیب زمینی:
یک شام متفاوت و جذاب برای کودکان. - ✅
خوراک بادمجان و گوشت چرخ کرده:
یک شام خوشمزه و سیر کننده.
منتظر پیشنهادات و تجربیات شما در بخش نظرات هستیم!
نوش جان!
25 ایده شام متفاوت از نی نی سایت!
1. خوراک لوبیا چیتی با قارچ و سیب زمینی سرخ کرده
خوراک لوبیا چیتی رو با قارچ تفت داده شده و سیب زمینی سرخ کرده سرو کنید. طعمش خیلی متفاوت میشه!اضافه کردن یکم رب انار هم میتونه خیلی خوشمزه اش کنه. میتونید از نون سیر هم برای کنارش استفاده کنید. یه کم جعفری خرد شده هم موقع سرو روش بپاشید. اگه فلفل دلمه ای رنگی هم بهش اضافه کنید ظاهرش خیلی جذاب میشه. اگه دوست داشتین یه کم آبلیمو تازه هم بزنید. من همیشه با ترشی کلم قرمز سرو می کنم.
2. ماکارونی با سس پستو و گوجه گیلاسی
به جای سس قرمز همیشگی، ماکارونی رو با سس پستو و گوجه گیلاسی تفت داده شده درست کنید. میتونید از پنیر پارمزان رنده شده هم استفاده کنید. چند تا برگ ریحان تازه هم برای عطرش فوق العاده میشه. موقع سرو یه کوچولو روغن زیتون هم روش بریزید. برای تنوع میتونید ماکارونی صدفی بزرگ هم استفاده کنید. یک حبه سیر له شده هم به سس پستو اضافه کنید خوشمزه تر میشه. میتونید قارچ تفت داده شده هم بهش اضافه کنید.
3. کتلت مرغ با سبزیجات معطر و سس ماست
کتلت مرغ رو با سبزیجات معطر مثل گشنیز، جعفری و نعنا درست کنید و با سس ماست سرو کنید. برای سس ماست میتونید از خیار رنده شده و شوید هم استفاده کنید. یه کم سیر رنده شده هم به سس ماست بزنید خیلی خوش عطر میشه. میتونید کتلت ها رو توی روغن زیتون سرخ کنید. برای طعم بهتر میتونید پیازچه خرد شده هم به کتلت ها اضافه کنید. موقع سرو کمی آبلیمو ترش هم روی کتلت ها بچکانید. میتونید از نان پیتا هم به جای نان معمولی استفاده کنید.
4. املت اسفناج و پنیر فتا
املت رو با اسفناج و پنیر فتا درست کنید. یه شام سبک و خوشمزه!میتونید از گوجه فرنگی خرد شده هم استفاده کنید. یه کم فلفل سیاه تازه هم طعمش رو عالی میکنه. اگه دوست داشتین یکم پیاز داغ هم بهش اضافه کنید. میتونید از تخم مرغ محلی استفاده کنید که طعمش عالی میشه. میتونید املت رو توی فر هم درست کنید. میتونید کمی آویشن هم بهش اضافه کنید.
5. پیتزای خانگی با نان پیتا
به جای خمیر پیتزا، از نان پیتا استفاده کنید و با مواد دلخواهتون پیتزا درست کنید. خیلی سریع و آسونه!میتونید از سس گوجه فرنگی خونگی استفاده کنید. به جای پنیر پیتزا، از پنیر موزارلا هم میشه استفاده کرد. حتما از آویشن و پودر سیر برای طعمش استفاده کنید. میتونید از فلفل دلمه ای رنگی هم استفاده کنید که ظاهرش خوشگل بشه. اضافه کردن ذرت هم خیلی خوشمزه اش میکنه.
6. عدسی با پیاز داغ فراوان و گلپر
عدسی رو با پیاز داغ فراوان و گلپر سرو کنید. یه طعم متفاوت!میتونید یکم سرکه هم بهش اضافه کنید. اگه دوست داشتین یه کم روغن زیتون هم روش بریزید. موقع پخت یکم سیب زمینی هم بهش اضافه کنید لعاب دار میشه. اضافه کردن کمی نعناع داغ هم عطر فوق العاده ای بهش میده. میتونید از عدس سبز به جای عدس قهوه ای استفاده کنید. من همیشه با ترشی لیته سرو می کنم.
7. ساندویچ مرغ گریل شده با آووکادو و سس سیر
مرغ رو گریل کنید و با آووکادو و سس سیر داخل نون ساندویچی سرو کنید. یه ساندویچ خوشمزه و سالم!میتونید از کاهو و گوجه فرنگی هم استفاده کنید. به جای سس سیر از سس مایونز کم چرب هم میشه استفاده کرد. میتونید از نون تست سبوس دار استفاده کنید. یک کم آبلیمو ترش هم روی مرغ گریل شده بچکانید. اضافه کردن پیاز کاراملی هم خیلی خوشمزه اش میکنه.
8. کوکو سبزی با گردو و زرشک
به کوکو سبزی گردو و زرشک اضافه کنید. یه طعم متفاوت و مجلسی!میتونید یکم دارچین هم بهش بزنید. میتونید کوکو رو توی فر هم درست کنید. موقع سرخ کردن شعله رو کم کنید که خوب بپزه. اضافه کردن کمی پیاز داغ هم طعمش رو بهتر میکنه. میتونید از سبزی کوکو خشک هم استفاده کنید. من همیشه با ماست چکیده سرو می کنم.
9. خوراک بادمجان و گوجه فرنگی با نان
بادمجان و گوجه فرنگی رو تفت بدید و به عنوان خوراک با نان سرو کنید. یه شام ساده و خوشمزه!میتونید یکم سیر هم بهش اضافه کنید. اگه دوست داشتین یکم فلفل سبز تند هم بزنید. میتونید از بادمجان دلمه ای استفاده کنید. یه کم نعناع خشک هم موقع سرو روش بپاشید. اضافه کردن کشک هم خیلی خوشمزه اش میکنه.
10. سوپ جو با شیر و خامه
سوپ جو رو با شیر و خامه درست کنید. یه سوپ مقوی و خوشمزه!میتونید یکم جعفری خرد شده هم بهش اضافه کنید. اگه دوست داشتین یکم آبلیمو تازه هم بزنید. میتونید از جو پرک استفاده کنید که زودتر آماده بشه. اضافه کردن هویج رنده شده هم خیلی مقوی اش میکنه. من همیشه با نون سیر سرو می کنم. میتونید مرغ ریش ریش شده هم بهش اضافه کنید.
11. دلمه برگ مو
دلمه برگ مو، همیشه یک گزینه عالی برای شام متفاوت است. میتوانید از گوشت چرخ کرده یا عدس و سبزیجات استفاده کنید. طعم ترش و شیرین آن برای همه سلیقه ها جذاب است. حتما از پیاز داغ فراوان و ادویه های خوش عطر استفاده کنید. برای عطر بهتر دلمه، از ترخون و مرزه خشک استفاده کنید. میتوانید دلمه را در فر یا روی گاز بپزید. من همیشه با ماست سرو می کنم.
12. کباب تابه ای با گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای
کباب تابه ای را با گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای تفت داده شده سرو کنید. این ترکیب طعم بی نظیری به کباب می دهد. میتوانید از گوشت گوسفندی یا مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید. اضافه کردن کمی سماق به کباب تابه ای طعم فوق العاده ای می دهد. حتما از پیاز رنده شده و ادویه جات معطر استفاده کنید. من همیشه با پلو سرو می کنم. میتوانید کباب تابه ای را در فر هم درست کنید.
13. میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یک غذای شمالی خوشمزه و آسان است. ترکیب بادمجان کبابی، سیر، گوجه فرنگی و تخم مرغ طعمی به یاد ماندنی دارد. حتما بادمجان ها را خوب کبابی کنید تا طعم دودی بگیرند. اضافه کردن کمی رب گوجه فرنگی طعم آن را بهتر می کند. میتوانید از فلفل سبز تند هم در میرزا قاسمی استفاده کنید. من همیشه با نان تازه سرو می کنم. میتونید با تخم مرغ نیمرو هم سرو کنید.
14. اشکنه
اشکنه یک غذای سنتی ایرانی است که با پیاز داغ، شنبلیله خشک و تخم مرغ درست می شود. یک غذای ساده و مقوی برای شب های سرد زمستان است. میتوانید از سیب زمینی هم در اشکنه استفاده کنید. اضافه کردن کمی گردو خرد شده طعم آن را بهتر می کند. حتما از شنبلیله خشک تازه استفاده کنید. من همیشه با نان خشک سرو می کنم. میتونید از کشک هم برای طعمش استفاده کنید.
15. تاس کباب
تاس کباب یک غذای خوشمزه و مجلسی است که با گوشت، سیب زمینی، هویج و به درست می شود. یک غذای کامل و مغذی برای شام است. میتوانید از آلو بخارا هم در تاس کباب استفاده کنید. اضافه کردن کمی رب انار طعم آن را ملس می کند. حتما از پیاز فراوان و ادویه های خوش عطر استفاده کنید. من همیشه با نان سنگک سرو می کنم. میتونید از بادمجون هم استفاده کنید.
16. دال عدس
دال عدس یه غذای ساده و مقوی جنوبیه که با عدس قرمز، پیاز، سیر و ادویه های مخصوص درست میشه. میتونید با نون یا برنج سرو کنید. یه شام سریع و خوشمزه!اضافه کردن یکم رب گوجه فرنگی خوشرنگش میکنه. اگه دوست داشته باشین میتونین فلفل تند هم بهش اضافه کنین. برای عطر بهتر میتونین از گشنیز خرد شده هم استفاده کنین. من همیشه با آبلیمو ترش سرو میکنم. میتونید از شیر نارگیل هم به جای آب استفاده کنید.
17. کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یه غذای اصیل و خوشمزه ایرانیه که با گوشت، برنج، لپه و سبزیجات معطر درست میشه. یه شام کامل و مجلسی که همه دوستش دارن!داخل کوفته ها میتونین آلو، گردو و پیاز داغ بذارین. برای خوشرنگ شدن سس کوفته میتونین از رب گوجه فرنگی و زعفران استفاده کنین. موقع پخت کوفته ها حرارت رو کم کنین تا باز نشن. من همیشه با ترشی مخلوط سرو میکنم. میتونید از سبزیجات تازه هم به جای خشک استفاده کنید.
18. نرگسی
نرگسی یه غذای ساده و سریع با اسفناج و تخم مرغه. یه انتخاب خوب برای یه شام سبک!پیاز داغ و سیر داغ عطر و طعم فوق العاده ای بهش میده. میتونید از تخم مرغ آبپز یا نیمرو برای نرگسی استفاده کنید. اضافه کردن یکم فلفل سیاه تازه خیلی خوشمزش میکنه. میتونید از ماست و خیار هم به عنوان دورچین استفاده کنید. من همیشه با نون بربری تازه سرو میکنم. میتونید از پیازچه هم برای تزیین استفاده کنید.
19. کدو پلو
کدو پلو یه پلوی خوشمزه و متفاوت با کدو حلوایی، برنج و ادویه های معطره. یه غذای مناسب فصل پاییز و زمستون!میتونید کدو پلو رو با گوشت چرخ کرده یا مرغ سرو کنین. اضافه کردن دارچین و زنجبیل عطر و طعم بی نظیری بهش میده. میتونید از گردو خرد شده هم داخل پلو استفاده کنین. من همیشه با سالاد شیرازی سرو میکنم. میتونید از کشمش پلویی هم استفاده کنید.
20. پوره سیب زمینی با طعم های مختلف
پوره سیب زمینی یه غذای ساده و خوشمزه است که میتونین با طعم های مختلف درست کنین. پوره سیب زمینی با سیر، پوره سیب زمینی با سبزیجات، پوره سیب زمینی با پنیر چدار!برای پوره سیب زمینی با سیر، سیر رو تفت بدین و به پوره اضافه کنین. برای پوره سیب زمینی با سبزیجات، سبزیجات دلخواهتون رو تفت بدین و به پوره اضافه کنین. برای پوره سیب زمینی با پنیر چدار، پنیر رو رنده کنین و به پوره اضافه کنین. من همیشه با گوشت استیک سرو میکنم. میتونید از جعفری و پیازچه خرد شده هم برای تزیین استفاده کنید.
21. حمص با سبزیجات
حمص یه پیش غذای خوشمزه لبنانیه که از نخود، ارده، سیر و آبلیمو درست میشه. به عنوان شام سبک هم عالیه!میتونین حمص رو با سبزیجات مختلف مثل خیار، گوجه فرنگی، هویج و فلفل دلمه ای سرو کنین. برای طعم بهتر میتونین از زیره و پاپریکا هم استفاده کنین. میتونین حمص رو با نون پیتا هم سرو کنین. اضافه کردن کمی روغن زیتون طعمش رو بهتر میکنه. من همیشه با زیتون پرورده سرو میکنم. میتونید از جعفری خرد شده هم برای تزیین استفاده کنید.
22. سالاد الویه با مرغ ریش ریش
سالاد الویه رو با مرغ ریش ریش درست کنید. خیلی خوشمزه تر و متفاوت میشه!میتونید از سس مایونز کم چرب استفاده کنید. اضافه کردن خیارشور نگینی و هویج پخته طعمش رو عالی میکنه. حتما از تخم مرغ پخته رنده شده استفاده کنید. برای تزیین میتونید از زیتون سیاه و جعفری خرد شده استفاده کنید. من همیشه با نون باگت تست شده سرو میکنم. میتونید از نخود فرنگی هم استفاده کنید.
23. کرپ با مواد مختلف
کرپ یه غذای فرانسویه که میتونین با مواد مختلف درست کنین. هم برای صبحانه خوبه هم شام!کرپ با نوتلا و موز، کرپ با پنیر و ژامبون، کرپ با اسفناج و قارچ!برای کرپ شیرین میتونین از نوتلا، موز، توت فرنگی و خامه استفاده کنین. برای کرپ شور میتونین از پنیر، ژامبون، اسفناج، قارچ و سس سفید استفاده کنین. میتونید از سس های مختلف برای طعم بهتر استفاده کنین. من همیشه با چای سرو میکنم. میتونید از آرد گندم یا آرد جو هم استفاده کنید.
24. سیب زمینی شکم پر
سیب زمینی شکم پر یه غذای خوشمزه و آسونه که میتونین با مواد مختلف پرش کنین. سیب زمینی شکم پر با گوشت چرخ کرده، سیب زمینی شکم پر با قارچ و پنیر، سیب زمینی شکم پر با سبزیجات!برای پر کردن سیب زمینی میتونین از گوشت چرخ کرده تفت داده شده، قارچ تفت داده شده، پنیر پیتزا، سبزیجات خرد شده و سس استفاده کنین. سیب زمینی ها رو داخل فر بذارین تا پنیر آب بشه و مواد داخلش گرم بشه. میتونید از سس بشامل هم استفاده کنید. من همیشه با سالاد فصل سرو میکنم. میتونید از فلفل دلمه ای رنگی هم برای تزیین استفاده کنید.
25. توست فرانسوی با میوه
25 ایده شام متفاوت از نی نی سایت
توست فرانسوی یه صبحانه یا شام سریع و خوشمزه است که با نون تست، تخم مرغ و شیر درست میشه. بعد از سرخ کردن توست ها میتونین با میوه های مختلف مثل توت فرنگی، موز، تمشک و بلوبری تزئینش کنین. اضافه کردن عسل یا شربت افرا طعمش رو عالی میکنه. میتونید از نون تست سبوس دار هم استفاده کنین. یه کم دارچین هم روی توست ها بپاشید. من همیشه با قهوه سرو میکنم. میتونید از خامه فرم گرفته هم برای تزیین استفاده کنید.
1. کشک بادمجان مجلسی با گردو و نعناع داغ
کشک بادمجان یک غذای اصیل ایرانی است که به راحتی میتوانید با افزودن گردو و نعناع داغ، آن را به یک شام مجلسی و خوشمزه تبدیل کنید. میتوانید بادمجان ها را کبابی کنید تا طعم دودی به آن بدهید. بهرهگیری از پیاز داغ فراوان، طعم آن را دو چندان می کند. برای تزیین، از کشک رقیق شده، نعناع داغ، گردو خرد شده و پیاز داغ استفاده کنید. میتوانید از نان های سبزیجات یا نان سنگک برای سرو استفاده کنید. اضافه کردن کمی سیر طعم بی نظیری به آن میدهد. میتوانید بادمجان ها را پوست بگیرید و بعد له کنید تا یکدست شود.
2. املت اسپانیایی (تورتیا)
املت اسپانیایی یا تورتیا یک شام ساده و خوشمزه است که با سیب زمینی و پیاز درست می شود. میتوانید از سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه ای و اسفناج نیز در آن استفاده کنید. تخم مرغ ها را خوب هم بزنید تا پفکی شوند. حرارت ملایم باعث پخت یکنواخت تورتیا می شود. برای برگرداندن تورتیا از یک بشقاب کمک بگیرید. ادویه های طعم دهنده پاپریکا و فلفل سیاه و قرمز است. سرو این غذا با نان تازه بسیار لذت بخش است.
3. پیتزا خانگی با خمیر فوری
پیتزا خانگی یک انتخاب عالی برای شام است. با بهرهگیری از خمیر فوری، میتوانید به سرعت یک پیتزای خوشمزه درست کنید. برای تاپینگ پیتزا، از هر ماده ای که دوست دارید استفاده کنید: قارچ، فلفل دلمه ای، گوشت چرخ کرده، مرغ، ژامبون و . . . از سس گوجه فرنگی خانگی برای طعم بهتر استفاده کنید. پنیر پیتزای فراوان، پیتزای شما را کشدار و خوشمزه می کند. فر را از قبل گرم کنید تا پیتزا خوب پف کند. به خمیر پیتزا کمی آویشن و پودر سیر بزنید. میتوانید از سبزیجات معطر مثل ریحان و جعفری هم برای طعم بهتر استفاده کنید.
4. سوپ جو با مرغ و سبزیجات
سوپ جو یک شام مقوی و سالم است که مخصوصا در فصل سرما بسیار مناسب است. برای طعم بهتر، از عصاره مرغ خانگی استفاده کنید. اضافه کردن کمی خامه، سوپ را غلیظ تر و خوشمزه تر می کند. بهرهگیری از آبلیمو تازه، طعم سوپ را عالی میکند. میتوانید از جو پرک هم برای تهیه سوپ استفاده کنید.
5. عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش
عدس پلو یک غذای سنتی ایرانی است که بسیار مقوی و خوشمزه است. گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ و ادویه تفت دهید. کشمش را قبل از اضافه کردن به برنج، کمی در روغن تفت دهید. برای ته دیگ، میتوانید از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید. زعفران دم کرده، عطر و طعم عدس پلو را بی نظیر می کند. اضافه کردن کمی پودر دارچین، طعم بی نظیری به عدس پلو میدهد. میتوانید عدس پلو را با خرما هم سرو کنید.
6. ماکارونی با سس بلونز
ماکارونی با سس بلونز یک غذای محبوب جهانی است که به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید. برای سس بلونز، از گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، گوجه فرنگی و ادویه های ایتالیایی استفاده کنید. سس را به مدت طولانی بپزید تا طعم آن جا بیفتد. از پنیر پارمزان رنده شده برای طعم بهتر استفاده کنید. ماکارونی را مطابق دستورالعمل روی بسته بندی بپزید. میتوانید به سس بلونز کمی رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید. اضافه کردن سبزیجات معطر مثل ریحان به سس، طعم آن را بهتر میکند.
7. کتلت گوشت با سیب زمینی
کتلت یک غذای ساده و خوشمزه است که با گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، پیاز و ادویه جات درست می شود. مواد کتلت را خوب ورز دهید تا منسجم شوند. در تابه نچسب سرخ کنید تا نسوزد. کتلت را با نان و سبزی خوردن سرو کنید. اضافه کردن کمی آرد نخودچی به کتلت، باعث میشود منسجم تر شود. برای طعم بهتر میتوانید از پودر سیر و پیاز استفاده کنید. میتوانید کتلت را با سس گوجه فرنگی سرو کنید.
8. کوکو سبزی
تخم مرغ ها را خوب هم بزنید تا پفکی شوند. کوکو را در تابه نچسب سرخ کنید. کوکو سبزی را با نان و ماست سرو کنید. میتوانید به کوکو سبزی زرشک و گردو هم اضافه کنید. اضافه کردن کمی آرد به کوکو، باعث میشود منسجم تر شود.
9. خوراک لوبیا چیتی
خوراک لوبیا چیتی یک غذای مقوی و سیر کننده است که مخصوصا در فصل سرما بسیار مناسب است. لوبیا را از قبل خیس کنید تا زودتر بپزد. از پیاز داغ و ادویه های خوش عطر برای طعم بهتر استفاده کنید. اضافه کردن کمی رب گوجه فرنگی، رنگ و طعم خوراک را بهتر می کند. خوراک لوبیا را با نان سرو کنید. بهتر است از آب قلم برای پخت لوبیا استفاده شود. اضافه کردن کمی گلپر طعم بی نظیری به آن میدهد.
10. میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یک غذای شمالی خوشمزه و دودی است که با بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ درست می شود. بادمجان ها را کبابی کنید تا طعم دودی به آن بدهید. سیر را فراوان استفاده کنید. تخم مرغ ها را در آخر به میرزا قاسمی اضافه کنید. میرزا قاسمی را با نان سرو کنید. میتوانید از فلفل کبابی هم در این غذا استفاده کنید. بهرهگیری از گوجه فرنگی های گوشتی طعم بهتری به میرزا قاسمی میدهد.
11. دال عدس
دال عدس یک غذای هندی خوشمزه و مقوی است که با عدس قرمز، پیاز، سیر، زنجبیل و ادویه های هندی درست می شود. از روغن حیوانی یا کره برای طعم بهتر استفاده کنید. ادویه های هندی مانند زردچوبه، زیره، گشنیز و فلفل قرمز را به مقدار لازم استفاده کنید. دال عدس را با برنج یا نان سرو کنید. بهرهگیری از آبلیمو تازه طعم دال عدس را عالی میکند. میتوانید از شیر نارگیل برای طعم و بافت بهتر استفاده کنید. تزئین با گشنیز تازه طعم این غذا را بهتر میکند.
12. خورشت قیمه بادمجان
خورشت قیمه بادمجان یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با گوشت، لپه، بادمجان و گوجه فرنگی درست می شود. لپه ها را از قبل خیس کنید تا زودتر بپزند. بادمجان ها را سرخ کنید و کنار بگذارید. از ادویه های خوش عطر مانند زردچوبه، دارچین و هل استفاده کنید. خورشت را با برنج سرو کنید. زعفران عطر بی نظیری به خورشت قیمه میبخشد. بهتر است بادمجان ها نمک زده شوند تا تلخی آنها از بین برود.
13. سالاد الویه
سالاد الویه یک غذای سرد و خوشمزه است که با سیب زمینی، تخم مرغ، مرغ یا کالباس، خیارشور، نخود فرنگی و سس مایونز درست می شود. مواد را ریز خرد کنید. از سس مایونز با کیفیت استفاده کنید. سالاد را قبل از سرو، در یخچال بگذارید تا خنک شود. سالاد الویه را با نان سرو کنید. اضافه کردن کمی آبلیمو طعم سالاد را بهتر میکند. تزئین با زیتون و خیارشور طعم این غذا را بهتر میکند.
14. پاستا آلفردو
پاستا آلفردو یک غذای ایتالیایی خوشمزه و خامه ای است که با پاستا، خامه، کره، پنیر پارمزان و سیر درست می شود. از پاستای فتوچینی برای این غذا استفاده کنید. سس آلفردو را با خامه پرچرب درست کنید. پنیر پارمزان را فراوان استفاده کنید. پاستا را بلافاصله پس از پخت با سس مخلوط کنید. اضافه کردن قارچ پخته شده به پاستا طعم آن را بی نظیر میکند. اضافه کردن مرغ گریل شده یا میگو هم ایده خوبی است.
15. ساندویچ مرغ گریل شده
ساندویچ مرغ گریل شده یک شام سبک و خوشمزه است که با مرغ گریل شده، نان، کاهو، گوجه فرنگی، پیاز و سس دلخواه درست می شود. مرغ را با ادویه های دلخواه مزه دار کنید و گریل کنید. از نان باگت یا نان تست برای ساندویچ استفاده کنید. از سس مایونز، سس خردل یا سس باربیکیو برای طعم بهتر استفاده کنید. ساندویچ را با چیپس یا سیب زمینی سرخ کرده سرو کنید. میتوانید از پنیر ورقه ای هم در این ساندویچ استفاده کنید. اضافه کردن آووکادو طعم ساندویچ را عالی میکند.
16. نرگسی (اسفناج و تخم مرغ)
نرگسی یک غذای ساده و مقوی است که با اسفناج و تخم مرغ درست می شود. اسفناج ها را تفت دهید تا نرم شوند. تخم مرغ ها را به اسفناج اضافه کنید و بپزید. از پیاز داغ و سیر برای طعم بهتر استفاده کنید. نرگسی را با نان سرو کنید. میتوانید به نرگسی کمی قارچ هم اضافه کنید. اضافه کردن فلفل سیاه و پاپریکا طعم بی نظیری به آن میدهد.
17. اشکنه
اشکنه یک غذای سنتی و ساده ایرانی است که با پیاز، شنبلیله خشک، سیب زمینی، تخم مرغ و ادویه جات درست می شود. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. شنبلیله خشک را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. سیب زمینی را خرد کنید و به مواد اضافه کنید. آب را اضافه کنید و اجازه دهید تا سیب زمینی ها بپزند. تخم مرغ ها را در آخر به اشکنه اضافه کنید. اشکنه را با نان سرو کنید. بهرهگیری از نعناع داغ و پیاز داغ بیشتر طعم بهتری به اشکنه میدهد.
18. خوراک مرغ و سبزیجات
از سبزیجات دلخواه مانند هویج، کدو، فلفل دلمه ای، قارچ و بروکلی استفاده کنید. سبزیجات را خرد کنید و با مرغ تفت دهید. از ادویه های خوش عطر مانند زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر استفاده کنید. خوراک را با برنج یا نان سرو کنید. بهتر است از روغن زیتون برای تهیه این خوراک استفاده کنید. اضافه کردن آبلیمو طعم بهتری به این غذا میدهد.
19. سوپ قارچ
سوپ قارچ یک سوپ خوشمزه و مقوی است که با قارچ، پیاز، سیر، خامه و ادویه جات درست می شود. قارچ ها را خرد کنید و با پیاز و سیر تفت دهید. آب مرغ یا آب سبزیجات را اضافه کنید. اجازه دهید تا سوپ بپزد و غلیظ شود. در آخر خامه را اضافه کنید. سوپ قارچ را با نان سرو کنید. میتوانید برای تهیه این سوپ از عصاره قارچ هم استفاده کنید. اضافه کردن جعفری تازه خرد شده طعم بهتری به سوپ میدهد.
20. کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یک غذای سنتی و مجلسی ایرانی است که با گوشت چرخ کرده، برنج، لپه، سبزیجات معطر و تخم مرغ درست می شود. مواد کوفته را خوب ورز دهید تا منسجم شوند. درون کوفته ها آلو، گردو و پیاز داغ بگذارید. کوفته ها را در سس گوجه فرنگی بپزید. کوفته تبریزی را با برنج سرو کنید. اندازه کوفته ها سلیقه ای است اما به طور سنتی باید بزرگ باشد. میتوانید از سبزیجات معطر خشک هم در تهیه کوفته استفاده کنید. زعفران عطر بی نظیری به کوفته تبریزی میبخشد.
21. کرپ با فیلینگ مرغ و قارچ
کرپ با فیلینگ مرغ و قارچ یک شام خوشمزه و متفاوت است که با کرپ های نازک و فیلینگ مرغ و قارچ درست می شود. برای تهیه کرپ، آرد، شیر، تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید و در تابه نازک سرخ کنید. برای فیلینگ، مرغ و قارچ را تفت دهید و با ادویه های دلخواه مزه دار کنید. فیلینگ را داخل کرپ ها بگذارید و رول کنید. کرپ ها را در فر یا تابه گرم کنید و سرو کنید. بهتر است برای طعم بهتر از سس بشامل هم استفاده کنید. پنیر پیتزا طعم بی نظیری به این غذا میدهد.
22. خورشت کرفس
خورشت کرفس یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با گوشت، کرفس، نعناع، جعفری و آبلیمو درست می شود. کرفس را خرد کنید و تفت دهید. گوشت را با پیاز تفت دهید و به کرفس اضافه کنید. نعناع و جعفری را خرد کنید و به خورشت اضافه کنید. آب را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت بپزد. در آخر آبلیمو را اضافه کنید. خورشت کرفس را با برنج سرو کنید. میتوانید از آلو بخارا هم در این خورشت استفاده کنید.
23. توتک (غذای محلی گیلانی)
توتک یک غذای ساده و خوشمزه گیلانی است که با کدو حلوایی، برنج، پیاز، سیر، گردو و سبزیجات معطر درست می شود. کدو حلوایی را بپزید و له کنید. پیاز و سیر را تفت دهید و با کدو حلوایی مخلوط کنید. برنج، گردو خرد شده و سبزیجات معطر را اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید و در تابه بپزید. توتک را با ماست سرو کنید. طعم شیرین کدو حلوایی با گردو ترکیبی بی نظیر میسازد. میتوانید از کشمش هم در تهیه این غذا استفاده کنید.
24. فلافل خانگی
فلافل یک غذای خاورمیانه ای خوشمزه و گیاهی است که با نخود، پیاز، سیر، سبزیجات معطر و ادویه جات درست می شود. نخود را از قبل خیس کنید. نخود، پیاز، سیر و سبزیجات معطر را چرخ کنید. ادویه جات را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. فلافل ها را قالب بزنید و در روغن سرخ کنید. فلافل را با نان پیتا، ترشی و سس طحینه سرو کنید. بهتر است نخودها را دوبار چرخ کنید تا فلافل منسجم تری داشته باشید. اضافه کردن فلفل قرمز طعم تندی به فلافل میدهد.
25. آش رشته
آش رشته یک آش سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با رشته آش، حبوبات، سبزیجات معطر و کشک درست می شود. حبوبات را از قبل خیس کنید. حبوبات و سبزیجات را بپزید. رشته آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش جا بیفتد. آش را با کشک، پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید. اضافه کردن سیر داغ طعم بهتری به آش میدهد. میتوانید از سیرابی برای طعم بهتر آش استفاده کنید. اضافه کردن کشک ساییده و غلیظ طعم بهتری به آش میدهد.







فکر کنم توست فرانسوی با میوه رو چند وقت دیگه امتحان کنم، شاید یه طعم جدید برام جالب باشه.
کاش در لیست غذاها هم یه چیزی مثل ماش پلو با گوشت یا مرغ هم میذاشتین. مخصوصا با زردچوبه و دارچین تو کشتش که عطرش کل خونه رو پر میکنه 😍 یاد اون ماش پلوی مامانم افتادم که همیشه جمعه ها درست میکرد، سیب زمینی هم توی روغن کنجد سرخ میکرد براش…
یه راه ساده برا عدسی اینه که شب قبل عدس ها رو با آب و یه قاشق ماست مخلوط کنی بذاری تو یخچال، صبح که میخوای بپزی خیلی زودتر نرم میشن. مخصوصا اگه موقع پخت با پیاز داغ و گوجه فرنگی له شده ترکیب بشه، دیگه چه请他…
فلافل خانگی رو اگه نخودها رو یه شب کامل تو آبلیمو و سیر خیس کنی، بعد چرخش کنی، طعمش خیلی فرق میکنه. من همیشه یه کم پودر سماقم میزنم به مایه فلافل که حسابی هیجانی میشه! 🥙
در تهیه غذاهای مختلف روش های خلاقانه ای می توان به کار برد که هم در وقت صرفه جویی می کند هم طعم غذا را متمایز می سازد. مثلا اضافه کردن گردو و زرشک به کوکو سبزی ایده جالبی است که می تواند یک غذای ساده را به یک وعده مجلسی تبدیل کند. من یک بار این ترکیب را امتحان کردم و واقعا نتیجه شگفت انگیزی داشت.
استفاده از نان پیتا به جای خمیر پیتزا واقعا ایده کاربردی و هوشمندانه ای است. این روش نه تنها زمان آماده سازی غذا را کاهش می دهد بلکه باعث می شود پیتزا بافت ترد و مطلوبی پیدا کند. در مهمانی های فامیلی که میزبان بوده ام همیشه از این روش استفاده کرده ام و بازخورد بسیار خوبی داشته است.
سوپ جو با شیر و خامه ترکیب غنی و مغذی است که می تواند جایگزین مناسبی برای شام های سنگین باشد. وقتی سرماخوردگی داشتم این سوپ را با کمی پودر زنجبیل امتحان کردم که هم طعم بهتری داشت هم به بهبودی سریع تر من کمک کرد. ترکیب شیر با سوپ جو ایده نابی است که کمتر دیده شده است.
خوراک لوبیا چیتی با قارچ و سیب زمینی سرخ کرده واقعا ترکیب جدید و جذابی است. من معمولا به این خوراک کمی رب انار اضافه می کنم که طعم ترش و شیرین منحصر به فردی به آن می دهد. این غذا را می توان به عنوان یک وعده کامل در فصل سرما سرو کرد که هم سیرکننده است هم مقوی.
طراحی ظروف غذا هم در جذابیت آن موثر است. سالاد الویه قالبی ایده بسیار خوبی برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی است. من از قالب های سیلیکونی با اشکال مختلف استفاده می کنم که بچه ها را هم به خوردن این غذا تشویق می کند. تزیین غذا تاثیر مستقیمی در اشتها و رضایت از وعده غذایی دارد.
دلمه برگ مو یکی از غذاهایی است که نیاز به حوصله و زمان دارد ولی نتیجه نهایی واقعا ارزشش را دارد. من همیشه مقداری از دلمه ها را فریز می کنم تا در روزهایی که وقت پخت غذا ندارم از آنها استفاده کنم. این غذا که ترکیبی از گوشت و سبزیجات است می تواند نیازهای غذایی بدن را به خوبی تامین کند.
مطالب این سایت همیشه ایده های ناب و کاربردی ارائه می دهد که می توان به راحتی آنها را در زندگی روزمره اجرا کرد. من مقالات متعددی از این سایت مطالعه کرده ام و هر بار نکته جدیدی یاد گرفته ام که در آشپزی به کمکم آمده است. کیفیت و تنوع موضوعات این سایت واقعا قابل تقدیر است.